Digedagék és az Abrafaxok kalandjai

2024. március 16. 19:17 - Mozaik Komik

Mozaik 571. szám

A Mozaik Rajongók Társaságának munkája.

 

oldal-01_22.jpg

JUBILEUMI SZÁMUNK:

FERGETEGES FORGATAG

 Ez a Mozaik a 800. füzet, amely 1955 óta megjelent. Jörg Reuter exkluzív címlapján a korábbi Mozaik-történetekből származó fényes vendégsereg hömpölyög, Csak előfizetőink kapják ezt a címlapot, sehol másutt nem kapható! Ezzel mondunk köszönetet az eddigi hűségért és már alig várjuk a számtalan újabb kalandot veletek és az Abrafaxokkal!

Szólj hozzá!
2024. február 26. 11:49 - Mozaik Komik

Mozaik 570. szám

A Mozaik Rajongók Társaságának munkája.

oldal-01_21.jpg

Brabax azt remélhette, hogy rövidesen Konstantinápolyba ér. De vajon sikerülni fog ott megtalálnia a barátait, Abraxot és Califaxot? Hogy miért mutatkozott késznek Sztaurakiosz Abrafaxra vadászni Lejlának, hogyan veszti el az eszméletét Zoé a császárnő jelenlétében, és vajon az elefánt vezeti-e a felvonulást – az kiderül a következő MOZAIKból.

 

 

Szólj hozzá!
2024. január 26. 21:17 - Mozaik Komik

Mozaik 569. szám

A Mozaik Rajongók Társaságának munkája.

 

oldal-01_20.jpg

A nap éppen kisütött, de éjjel vihar söpört végig a partvidéken, amelyen Brabax és al-Góré gyalogolt. Olyan halászokkal találkoztak, akiknek a hajóit a partra vetette a vihar. Hogy miért bizonyul a találkozás sorsszerűnek al-Góré számára, mivel nyűgözi le Califax a császárnőt, és ki akarja hasztalanul megvédeni Abraxot a palotaőröktől – az kiderül a következő MOZAIKból.

Szólj hozzá!
2024. január 12. 14:58 - Mozaik Komik

Mozaik 568. szám

A Mozaik Rajongók Társaságának munkája.

 

oldal-01_19.jpg

Lejla számára az utazás legalábbis abban a pillanatban jó csillagzat alatt állt, mivel rátalált Califaxra Haldorisz éttermében – és új látszik, még jó ideig kitart a szerencséje. Miért fogadja őt Iréne császárnő, mi lesz Califax sorsa, és hogy okítja ki Abrax al-Górét – az kiderül a következő MOZAIKból.

Szólj hozzá!
2023. december 28. 15:49 - Mozaik Komik

Mozaik 567. szám

A Mozaik Rajongók Társaságának munkája.

 

oldal-01_18.jpg

A varég Rurik sikeresen kicsempészte Califaxot Lejla mellett a hajóról. Röviddel ezután bemutatta őt egy honfitársának, aki egy drága és felkapott vendéglőt működtetett a Bizánci Birodalom fővárosában. Hogy miért nem dolgozhat Califax ott szakácsként, hogyan áll bosszút Lejla Califax kiszabadítása miatt, és miért kell Euphemiosznak megállapítania, hogy sokkal kevésbé okos, mint ahogy azt gondolta – az kiderül a következő MOZAIKból.

Szólj hozzá!
2023. november 02. 08:48 - Mozaik Komik

Mozaik 566. szám

 

A Mozaik Rajongók Társaságának munkája.

 

oldal-01_17.jpg

 

Lejla nagy előnyre tett szert az üldözőivel szemben az átala eltérített hajón. De egy élő elefánt veszélyes rakomány volt, különösen viharos tengeren. Hogy a hajó eléri-e valaha Konstantinápolyt, Brabax kivel kovácsol szökési terveket, és milyen szívességet tesz Rurik kapitány Califaxnak, a szakácsnak – az kiderül a következő MOZAIKból.

Szólj hozzá!
2023. szeptember 26. 18:45 - Mozaik Komik

Mozaik 565. szám

A Mozaik Rajongók Társaságának munkája.

 

oldal-01_16.jpg

Amikor a határőr Digenisz Akritasz értesült a katonák árulásáról, fegyverbe szólította a parasztokat. Ők nagy örömmel követték, mivel haragudtak Lejlára, és sokallták a védelmi pénzt. De Trapezunt falai magasra nyúltak, és a bizánci katonák a rosszul kiképzett paraszthadat messze felülmúlták. Hogy miként zajlik a csata a város kapui előtt, vajon Indira beteljesíti-e a szarvaslovasról szóló próféciát, és miért nem tudja megmenteni Califax a patkányt – az kiderül a következő MOZAIKból.

 

Szólj hozzá!
2023. augusztus 12. 22:49 - Mozaik Komik

Mozaik 564. szám

 

A Mozaik Rajongók Társaságának munkája.

 

oldal-01_15.jpg

Még nem tudjuk, hogy al-Góré mire készül Lejla megbízásából, de hogy semmi jó nem sül ki belőle, azt feltételezhetjük. Az elefántürülék nyomát követve a határőr, Abrax és a szarvason lovagló Indira nagyon közel kerülnek Lejla helyetteséhez – de ahhoz az elefánthoz, amit keresnek, végül mégsem. Hogy mi köze van ennek al-Góréhoz, mire készül Lejla a kis seregével, és hogy a patkány kap-e új fülbevalót – az kiderül a következő MOZAIKból.

Szólj hozzá!
2023. június 24. 15:56 - Mozaik Komik

Mozaik 563. szám

 

A Mozaik Rajongók Társaságának munkája.

 

oldal-01_14.jpg

Lejlának tehát már volt egy elefántja, de hiányzott Indira tudása ahhoz, hogy kell irányítani az óriási állatot. Mindenesetre jó érzéke volt ahhoz, hogy másokra rákényszerítse az akaratát. A tervei szerint al-Góré készíttetett a rablókkal egy ormánybilincset, hogy Lejla még a vastagbőrűt is irányíthassa. Hogy ez mennyire vált be, ki figyelmeztette Abraxot, hogy ne essen az éppen általa felfedezett csapdába, és miként lovagolt meg Indira egy szarvast – az kiderül a következő MOZAIKból.

Szólj hozzá!
2023. június 03. 15:22 - Mozaik Komik

Mozaik 562. szám

 

A Mozaik Rajongók Társaságának munkája.

 

oldal-01_13.jpg

Amióta Abrax elmondta a határőrnek, hogy egy fehér elefánton utaztak, amely hirtelen eltűnt, Digenisz Akritasz már egy szavát sem hitte el. És az sem javított a helyzeten, amikor Brabax a bizánci követet említette, aki az elefánthoz hasonlóan eltűnt. Hogy milyen meglepetés éri a határőrt al-Fatir emír várában, miként akad Califax a barátai nyomára, és milyen sorsot szánnak az elefántnak – az kiderül a következő MOZAIKból.

Szólj hozzá!
Digedagék és az Abrafaxok kalandjai
süti beállítások módosítása